Algemene Pagina

Mijn schilderijen zijn over het algemeen realistisch en geschilderd met technieken uit de zeventiende eeuw. Met de gebruikte techniek ontstaat laag voor laag het schilderij waardoor er veel diepte ontstaat.
Deze methode geeft samen met een modern kleurgebruik en compositie een bijzonder "modern klassiek" resultaat.
De laatste jaren ben ik mij meer gaan richten op het schilderen van portretten, maar ook stillevens en abstract werk maak ik graag.
Mijn grote voorbeelden zijn de oude meesters zoals Rembrandt, van der Helst en Metsu maar ook moderne kunstenaars zoals Gerhard Richter en Pollock.
Naast realistische schilderijen maak ik dus ook abstracte en kleurrijke composities.
Daarbij maak ik soms gebruik van de "dripping" methode (action painting). Bij deze methode wordt de verf met behulp van een voorwerp op een doek gedruppeld. Deze methode is in de jaren veertig van de vorige eeuw ontwikkeld door Jackson Pollock.

Vanaf het moment dat ik voor het eerst het penseel oppakte in 2006 krijg ik erg veel positieve reacties op mijn werk.
Daardoor ben ik steeds serieuzer met het schilderen aan de slag gegaan en ben ik verschillende schildercursussen gaan volgen.
Zo heb ik kennis opgedaan bij Magda Zimmerman, MK24, Ellen de Meijer, Ditte Brouwers, Atteliers Westerdok en Patricia Spoelder
Omdat de meeste van mijn werken vaak snel een nieuwe eigenaar vinden geeft deze website een mooi overzicht van mijn inspanningen.
De foto's van de schilderijen zoals deze te zien zijn op de website zijn helaas niet zo mooi als in het echt.
Heeft u interesse in mijn werk, dan bent u van harte welkom om te komen kijken.
Sander Hoogenkamp.